Veckobrev 23 juni

Gratis spel på Lundsbrunns GK

Visste du att fullbetalande har 2 gratisrundor på Lundsbrunns GK? Gäller alla vardagar samt även på helger före kl 09.00 och efter kl 13.00. Passa på!

 

Vår duktiga Matilda Björkman

Se annonsen i Mariestadstidningen

 

Dam Golf Hemlig Resa 2022!

Tisdagen den 2 augusti bär det iväg. Kostnad 400kr för spel på hemlig bana samt lunch och prisbord
Det blir en dagstur med resa från Töreboda ca 10.30 och åter ca kl 19. Anmälan på anslag i klubbhuset

 

Golfveckan 

Finns att anmäla sig till nu på nätet, även den sista tävlingen som heter Skeppsviken, där börjar det snart bli fullt så har ni tänkt spela anmäl er!! 

veckobrev23juni.png

Info 20 juni

Gruppträningar

 

Notera att våra dam-och herrträningar pågår för fullt på onsdagskvällar, 17.30 för herrar och 18.30 för damer. Sista tillfället är 22:a så passa på nu, sedan uppehåll i juli, men åter med fyra tillfällen i augusti.

 

Värdar

Det har fungerat så bra, men nu saknar jag från den 26/6 folk som kan hjälpa till på helgerna. 2/7 och 17/7 har jag en, samt 6/8 o 14/8 sen är det tomt, snälla, hjälp till och se till att det är fräscht även på helgerna på vår fina anläggning!

 

 

Tävlingar i sommar

Först ut "Lösa Förbindelser"

 

 

Golfveckan 

Finns att anmäla sig till nu på nätet, även den sista tävlingen som heter Skeppsviken, där börjar det snart bli fullt så har ni tänkt spela anmäl er!!                            

veckobrev20juni.png

Veckobrev 17 juni

Krögargolf ikväll

Med musik av Stina Lahrin på krogen kl 20.00 ikväll, varför inte ta en tur upp till klubben och lyssna samt ta ett glas vin eller en öl, trevligt en sommarkväll som denna/ Välkomna önskar Sofia

 

11:ans tee

Bild på 11:ans tee som är under arbete. Nästa vecka skall det rullas ut gräs. Det skall vara färdigt till golfveckan v. 30. Stort tack till Er som ideelt utför detta!

 

Tävlingar i sommar

Först ut "Lösa Förbindelser" på Midsommarafton

Partävling och spelformen är Irish Greensome, mixed och du får inte spela med din respektive

Anmäl er här 

 

Golfveckan 

Finns att anmäla sig till nu på nätet, även den sista tävlingen som heter Skeppsviken, där börjar det snart bli fullt så har ni tänkt spela - anmäl er!!                            

veckobrev17juni.png

Sommaren är här!

Kristi flygare helgen är här, och med den gäster. Bokat i stugor och fullt med husvagns/bil gäster, trevligt!

Testa nya Cobraklubbor 12/6 kl 11-15

Om några dagar, 12 Juni klockan 11–15, på Töreboda GK har du chansen att testa Cobras nya, heta LTDx driver. Med en unik kombination av lågt spinn och förlåtande egenskaper har du här en lättspelad driver med extrem längd. Självklart finns även LTDx järnklubbor och Cobras övriga sortiment med för test. Boka tid för gratis utprovning för att se vad årets Cobraklubbor kan göra för din golf!

 

Välkommen!

Klicka HÄR för att boka DIN tid

veckobrev27maj.png

Välkommen till vår klubbträff söndag 15 maj kl 11-13 på Månsarud

Styrelsen inbjuder till informationsträff där ni får träffa styrelsen, Peter vår greenkeeper och PRO Mikael Larsson.

 

Passa på att ta del av genomförda åtgärder och planerade satsningar. Vi erbjuder tre stationer där banan, fastigheterna och kurser/träning står i fokus.

Även små utmaningar med chans vinna priser. 

Även tidigare medlemmar som är nyfikna på alla spännande saker som händer på Månsarud är hjärtligt välkomna.

Kom och gör er röst hörd, era synpunkter är viktiga för hur vi vill utveckla vår klubb.

Välkommen

Stefan Lundvall ordförande

veckobrev26feb.jpg

Krögargolf 13 maj

Den 13/5 tänkte vi ha en krögargolf.

 

3 manna scramble 9 hål, lottas lag. Både medlem och gäst till medlem är välkomna att spela.

Första start kl 17.00

Kvällen avslutas med grillbuffé i Restaurangen.

Öppen för alla!!

Kostnad 329:- inkl en öl eller ett glas vin.

Tävlingsavgift 50:- som går till priser.

Anmälan senast 12/5 kl 16.30 tel 0506-12305

krogargolf.png

Banan öppnar!

Fredag 22 april öppnar banan, välkommen till Töreboda och Månsarud!
Boka starttid
Tävlingsprogram

städdag.jpg

Veckobrev 14 april

PRO Mikael Larsson

Välkommen till Töreboda GK där du köper dina nya golfklubbor!

Jag testar dig i vår studio och får fram en golfutrustning som passar dig.

Testet tar ca 60 min och du får samtidigt tips om din sving. Jag ligger alltid 5 procent under priset jämfört med andra aktörer. En del av vinsten kommer dessutom att tillfalla Töreboda Golfklubb och dess verksamhet.

Välkommen till en ny säsong med nya fina klubbor från Cobra. Ring, eller maila mig för en bokning av ett klubbtest!

Mikael Larsson PGA Pro, Töreboda GK 070-2200312 Mickepga@icloud.com

Målsättningen är att öppna banan till fredag 22/4

Så passa även på att boka in årets första tävling, "Premiärslaget" som är den helgen!!

Äntligen är vi på gång, visst är det härligt!

Sverigelotten

Passa på nu och köp Sverigelotten innan maj månad börjar, för då drar vi igång med dagningarna. En andel kostar 200:- då är du med i alla dragningar under hela året, samt gynnar golfklubben, hör av er eller sätt in pengar på bg 514-6923 

200:- /lottandel och skriv ditt namn.

 

Festivalen

Det saknas nu endast till festivaltältet för klubbens räkning   lördag 22.50-02.00 5 platser, så snälla ni som kan tänka er a ta detta pass så har vi fyllt upp hela festivalen, vilket ger klirr i vår kassa till klubben, samtidigt kan man ju lyssna på de som spelar på scenen utanför vårt "ställe"

veckobrev14april.png

Veckobrev 8 april

Städdag 4/4 2022

Ca 70 talet medlemmar var här under lördagen och städade vår bana så den blir fin till vi öppnar! Flera hade med sig matsäck så de kunde värma sig lite, det var kalla vindar.

 

Old Ladies 2022

Torsdag 5 maj startar Old Ladies med spel på Ekarnas GK för damer som fyllt 60 år eller fyller 60 år under året. En fantastisk möjlighet att spela på andra banor och samtidigt få en härlig samvaro.

Spelarna lottas klubbvis, vilket gynnar samåkning. 

Tolv klubbar arrangerar och sista tillfället blir på Brevikens GK den 22 september. 

Greenfee är 170 kr och startavgift 30 kr. Läs mer på klubbens anslagstavla och hemsida/tävlingar. Låt oss bli många fler i år som deltar från Töreboda GK! 

På vår hemsida ser ni vilka platser och när alla speldatum är.

Margareta Lundell Catrine Willebrand                     

 

Presentation av vår nya ordförande

Hej, stort tack för förtroendet att leda styrelsearbetet i klubben. Jag heter Stefan Lundvall och har suttit i styrelsen ett år som projektansvarig. Jag blev medlem i TGk 2015 men gjorde mina första tuvor på Mariestads golfbana. 

Född och uppvuxen i Skaraborg och bor sedan 2013 på en gård utanför Mariestad efter 35 yrkesverksamma år i Stockholmsområdet. Numera ”dagledig” och driver gården men ägnar naturligtvis tid på golfbanan. 

TGk är för mig en medlemsklubb med ett fantastiskt erbjudande. Med de åtgärder som utförts och planeras finns stora förutsättningar att ge både medlemmar och gäster en golfupplevelse utöver det vanliga. Min ambition är att tillsammans med ett dedikerat team vara med och driva verksamheten framåt. Men som sagt jag är en ”rookie” i sammanhanget så är tacksam för att Tommy fortsätter och har lovat stötta. 

Vi kommer inom kort erbjuda en klubbträff för att presentera den nygamla styrelsen samt våra ambitioner framåt. Hörsamma inbjudan och kom och gör din röst hörd. Den betyder mycket. Vi hörs och syns på banan och i klubbens aktiviteter. 

Tack för ert stöd 

Hälsar Stefan

 

SVERIGELOTTEN

Det verkar vara trögt med Sverigelotten, 200:- per andel, ni har 8 dragningar fr.o.m Maj månad. första pris 25, andra 15, tredje 10, sedan är det 10 vinster med 5 lotter. Ni stödjer klubben och har chans till vinst, snälla hör av er och köp en andel/Carina

 

Värdar och Festivalen

Söker som vanligt värdar till helgerna, samt att få hjälp till festivaltältet. Tisdagen den 5/4 var det möte så jag vet ju vilka passen är nu, snälla, ta ett pass, annars så får vi ta in föreningar från annat håll för hjälp, och då får vi inga pengar till golfklubben. 

staddag.jpg

Veckobrev 25 mars

Hej

Nu är man i full gång med upp packning av årets kläder och annat, förhoppningsvis finns det mycket klart till städdagen att komma in och titta på.

Påminnelse

Vi städar den 2/4, start kl 09.00 som ni såg i brevet som kom tidigare. Tag gärna med egna krattor om ni har, all information får ni av Peter utanför kansliet.

Och ni som inte kan städa, ni är välkomna som värdar på helgerna framöver vår/sommar, det är oerhört tacksamt ni som ställer upp där med.

Lotteriet

Per andel 200:- glöm inte det heller, stödjer klubben, samt vinstchans på miljoner!!

Festivalen

Ett pass att stå i klubbens tält ger så mycket tillbaka, samt att det är faktiskt inte så tråkigt att stå där heller, man möter glada folk såklart.

Nygammal PRO

Äntligen tillbaka på underbara Töreboda GK!

Nu har jag gått i pension. En del tar det lugnt och matar småfåglar.. Jag ökar istället takten och återvänder till Töreboda GK. Förra gången var jag anställd, men denna gång går jag in som egen företagare.
Jag kommer att erbjuda er privatlektioner, gruppträningar och nybörjarkurser som spetsas med fortsättningskurser.
Klubbförsäljning återvänder till Töreboda GK. Jag kommer att testa er en timme med tillhörande lektion (ingår vid köp) Klubborna kommer som förra gången från Cobra.
Jag och min sambo Mari har köpt ett härligt hus i Töreboda.
Ni kommer att träffa mig på klubben, eller kanske inne i Töreboda.
För mig är det viktigt att alltid vara tillgänglig och prata golf med er när som helst. Vi ses!

Micke Larsson, 070-220 03 12 mickepga@icloud.com

PGA Professional

Vi välkomnar Micke Larsson tillbaka till Månsarud. Micke är en erfaren och erkänt duktig golftränare som vi är glada att ha kunnat attrahera då han blev tillgänglig.

Upplägget blir att Micke kommer att arbeta helt självständigt via eget bolag, men lite i symbios med klubben. Han får givetvis utnyttja vår drivingrange och övriga faciliteter som behövs i samband med kursverksamheten. Vi kommer att ha kursupplägg med tider och liknande på vår hemsida. Han kommer också att ställa upp för klubben vid prova på kvällar och eventuella företagsbesök.

På det här sättet kommer vi att dra nytta av varandra. Micke får kunder till sin verksamhet och klubben får nya medlemmar och kanske också medlemmar, som via nytt träningsupplägg, kommer tycka det blir ännu roligare att spela golf.

/ Styrelsen

nyhetsbrev25mars.png

Städdag 2 april

Den 2 april är tänkt att vi ska städa vår fina bana.

Mellan kl 09.00-13.00 är ni välkomna till klubben.

Medtag som vanligt egna krattor om ni har.
 

Peter vår greenkeeper möter upp er vid kansliet så får ni veta var ni ska vara och göra fint.
 

Restaurangen öppnar den 14/4 först, så under städdagen kommer det inte finnas något att köpa, så en god matsäck är att rekommendera ifall ni vill avsluta med något gott i förhoppningsvis solen!

Tack för din insats!

staddag.jpg

Årsmöte

Utskicket görs nu för att ge alla medlemmar möjligheten att inkomma med egna förslag inför röstningen. Eventuella egna förslag måste vara inkomna senast kl 12:00, fredagen den 18 mars, för att komma med i nästa utskick. Maila Carina eller kontakta någon i styrelsen.

 

Soliga helghälsningar / Styrelsen

arsmote13mars.png

Veckobrev 4 mars

9:an!

Här håller Håkan på och kör snöslunga på green för att vi ska kunna hitta våra bollar:)

Vädret är verkligen omväxlande nu, snö, minusgrader, tö och snö igen!

Peter och hans gäng håller på att ta bort snön på alla våra greener för att kunna motverka skador inför kommande säsong.

Nya jordmassor

DALOC bygger för fullt, och vi tar hand om de jordmassor som erbjuds för att fylla ut där så behövs.

 

Årsmöte!

Sker liksom föregående år digitalt.

Första utskicket kommer den 14/3, där möjlighet ges att inkomma med egna förslag och eventuella motioner. Detta sammanställs och nytt utskick görs 21/3.

Röstningen kommer sedan att vara öppen tom 27/3.

Mvh/Styrelsen

nyhetsbrev4mars.png

Veckobrev 25 februari

Hej!

Nu har vintern kommit tillbaka till Månsarud, visst är det vackert.

Har träffat vår nya krögare och snart kommer hon att presenteras på vår hemsida.

Nu i februari skall medlemsavgiften betalas, så nu får vi hoppas att denna bilden snart ser bättre ut, kanske inte så fort men förhoppningsvis sista snöfallet nu.

Vi planerar för lite krögargolf under kommande säsong, samt ytterligare en avslutningstävling tillsammans med Sofia på restaurangen. Mer info kommer om det framöver.

Slår fortsatt slag för festivalen samt värdar på helger, och Sverigelotten.

nyhetsbrev25feb.png

Veckobrev 18 februari

Hej!

Nu finns tävlingkalendern upplagd på hemsidan, så nu kan ni planera in årets spel!

Silverbollen matcspel kan ni anmäla er till direkt nu, lottas efter 28/4 så startar vi den från 2/5.

Tack alla som hör av sig om att vara med på Törebodafestivalen, men det fattas många ännu, kom igen ett pass kan man väl ta:)

Ni som kan tänka er att vara värdar i sommar igen med, samma sak där, hör av er så hjälper ni till att det är fräscht även på helgerna på klubben.

 

Sverige lotten nytt år nya insatser!!

200:- per andel så är ni med i alla 8 dragningarna där det delas ut 100 lotter varje gång.

25st 15st 10st och 10 st med 5 lotter i.

Bankgiro 514-6923, skriv ert namn samt lott/lotter så är ni med från första början!

Sista helgen med OS nu, vi är verkligen bra, eller hur:)

Många medaljer har vi fått, kan ju kanske bli flera i helgen

nyhetsbrev18feb.png

Veckobrev 4 februari

Hej!

Här står några sugna golfspelare och tränar en lördag, när det blåser storm ute, så vill man igång:)

 

I omröstningen som var angående medlemsavgiften i höstas, frågade vi också om intresset att ställa upp på festivaldagarna i sommar.

Vi fick drygt 40 svar där man var positiva, ja eller kanske. Det skulle vara till mycket stor finansiell nytta och bota en del av det underskott vi räknar med för det här året, om alla verkligen kunde ställa upp.

Skulle 40 personer lägga 4 timmar varje dag under de tre dagarna skulle vår intäkt bli i storleksordningen 60 000 kr! Finns det fler som kan tänka sig att ställa upp, blir antingen belastningen per person mindre, eller så kan vi erbjuda oss att hantera fler stationer.

Det handlar om torsdag – lördag, 7-9 juli i sommar.

För att kunna meddela festivalgeneralen vad vi kan åta oss och lova att hantera, behöver vi nu få definitivt besked om deltagande. Vad det handlar om är bemanning av öltält:

 

Torsdag från kl 15.30-02.00

Fredag 11.30-02.00

Lördag 11.30-02.00

 

Samt att vi också är delaktiga i montering och nedtagning, innan och på söndagen. Så svara omgående med mail till mig, Carina, om dag och tider som du kan ställa upp. Jag påbörjar en lista utifrån dina önskemål.   

OBS!!!

Flera andra föreningar har redan varit i kontakt med festivalledningen för att jobba och tjäna pengar till sina föreningar.

Så vi är ute tidigt för att vi ska få möjligheten till att kunna tjäna in pengar till vår egen förening, och det är ju sista gången som vi har chans till det eftersom det är den sista festivalen.

Så snälla hör av er!

 

Nu är det också dags att formulera sin motion till årsmötet. Den bör vara inlämnad till sista februari. Skicka också den i mail till mig, Carina.

Årsmötet blir även i år i form av omröstning via nätet, men vi planerar för en klubbträff, där vi kan mötas och informera och diskutera om allehanda saker runt banan och vår golf.

 

Trevlig helg/
Carina

nyhetsbrev4feb.png

Veckobrev 27 januari

Hej!

Fortsatt arbete med att röja det som blåst ned på banan. Kenth Widman är här nästan varje dag och röjer grenar och sly.

Peter och Göran är igång med, det finns en hel del.

På tisdag förmiddag kommer vår nya krögare hit för att vi ska gå igenom lite med bokningar och annat, trevligt.

Sedan på eftermiddagen ska Arne träffa våra revisorer här ute på klubben oxå, för att stämma av året.

 

Trevlig helg/
Carina

veckobrev27jan.png

Veckobrev 20 januari

Hej!

Blåsten har tagit en del träd på banan ( 10 tal) här är det klibbalen på 12:an som tyvärr har blåst ned, tråkigt.

 

På vägen till banan har det nog fallit 5-6 träd. Känns skönt att elledningen ligger i marken nu!

 

Det finns en massa sly på banan som Kenth Widman och Göran röjer på dagarna, om någon mer känner för att komma och hjälpa till med detta så hör av er till Dan, ju flera desto fortare försvinner allt.

 

Ny restaurangarrendator klar!


Eftersom förra årets arrendator Elisabeth Hamilton flyttade från Sverige så har vi sedan i höstas letat efter en efterträdare som ska fortsätta att driva vår restaurang. Vi är glada att kunna meddela att vi har kommit överens med Sofia Eriksson att bli vår nya ansvariga. Sofia bor idag i Varberg och har jobbat inom restaurangbranschen i flera år med olika uppgifter som kommer att vara en stor tillgång när hon nu blir ansvarig för både restaurang och stugor hos oss. Sofia kommer ursprungligen från närområdet och har både släkt och vänner, med och utan restaurangerfarenhet, som kommer att hjälpa henne. Sofia jobbar nu med att få alla tillstånd på plats och siktar på att var igång till påsk.

Trevlig helg/
Carina

veckobrev20jan.png

Veckobrev 14 januari

Hej!

Här håller Lars Gunnar Persson och Jocke Jansson (Persson o Söner samt Vänerenergi) på att plocka ned elledningen utmed banan. Nu är allt nedgrävt istället.

Håller på att lägga upp alla autogiron nu, så de som har friskvård hör av er så jag vet vilken summa som ska dras varje månad, beroende på vad ni har i bidrag.

Söker sponsorer så mycket det går, så om ni kan hjälpa på något sätt hör gärna av er, om ni har något bra att bidra med till klubben.

Trevlig helg/Carina

veckobrev14jan.png

Veckobrev 17 december

Hej

Nu är det full fart på höst och vinterarbete, så banan får möjlighet att övervintra bra.

Om vädret tillåter så kommer det att planeras ut jordmassor.

Fortsätter det att vara barvinter så kommer det att påbörjas slyröjnings arbete.

Jag tar ledigt nu och är tillbaka på plats först efter alla helger.

Önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År, så får vi hoppas att 2022 blir ett riktigt bra år!

mvh/Carina, Peter och Göran

Lottdragningen december!

 

25st Lennart Knutsson

15st Lottbolaget

10st Manfred Månmyr

5st vardera  Arne Johanzon, Mats Rieschel, Inga-lill Johansson, Patrick Blomqvist, Stefan Lundvall, Lottbolaget, Kristina Jacobsson, Kristin Wendel, Håkan Gustafsson, Eleonore Hermansson.

Grattis!

veckobrev17dec.png

Veckobrev 10 december

Hej

Här har vi möte i ledningsgruppen, inför stundande Lucia, kan undra hur det kommer att låta......

3 olika stämmor, ujuj

På banan har det varit planeringsarbete med jordhögar vid 7:ans tee.

Annars så ligger snön vit på både bana och tak.

 

Trevlig helg/
Carina

veckobrev10dec_edited_edited.jpg

Veckobrev 3 december

Från styrelsen meddelas här resultatet av omröstningen

 

I måndags avslutades omröstningen avseende medlemsavgifter för år 2022. Det kom in 78 svar, varav 44 st röstade för alternativ 1, dvs den lägre nivån av avgifter, 34 st röstade på alternativ 2. Det innebär att medlemsavgifterna blir i enlighet med alternativ 1.

 

Att delta som frivillig på Törebodafestivalen ställde sig 26 st positiva till, 22 tänkte kanske, medan 30 inte har möjlighet att ställa upp. Det känns bra, och vi återkommer till det här längre fram.

Det kom också in ett 25-tal kommentarer, alla intressanta och de kommer att beaktas. Några kan nämnas:

 

 • förslag på att höja avgiften för uthyrning av golfbil till sådana utan läkarintyg, vilket vi kommer att genomföra

 • nyttan av tisdagsgruppen har kommenterats, vilket vi till fullo instämmer i

 • öka avgiften för ställplatser – kommer vi också göra

 • flera kommentarer handlar om banans skick – där har vi påbörjat en satsning som vi verkligen tror ska bära frukt nästa år

 

Lotteridragning november!

25 st Birgitta Görrel

15 st Peter Lennartsson

10 st Patrick Blomqvist

5 st vardera: Marianne Carlsson, Ulla Malm, Bo Kilestad, Patrick Blomqvist, Micael Finn, Kenth Widman, Claes Andersson, Britt Vallgren, Bertil Karlsson, Dan Andersson

Trevlig helg/
Carina

veckobrev3dec.png

Veckobrev 12 november

Hej

Nu börjar det hända saker, här ser ni att de har grävt fram till väggen för att kunna lägga ned fiber så vi har det till säsongen startar, visst är det bra!

 

Igår fick ni ett mail inför höstmöte, jag kommer att gå på semester idag, tillbaka den 29/11.

Men ni som svarar på mail kommer ändå att kollas av under tiden.

Allt gott önskar/
Carina

veckobrev12nov.png

Inför höstmötet

Hej,

Inför höstmötet, som avses att hållas "digitalt", kommer här information. Den ges nu så att det finns möjlighet att lämna in synpunkter, som vi, i så fall, kan få med i det skarpa utskicket som kommer 22 nov, med röstning senast 28 nov. Synpunkter måste alltså ha inkommit senast 19 nov, lämnas via mail eller till styrelsen.

 

//  Styrelsen gm Arne

Information
Förslag på medlemsavgifter (till medlemssidan)

inforhostmote.png

Veckobrev 5 november

Hej

Nu har vi kommit igång med stubbfräsningen, han har varit här några dagar och det kommer att bli ytterligare flera ggr innan alla stubbar är borta. Sen kommer det att fyllas med jord så vi kan så till våren.

Göran har nu börjar invintra våra greener med olika gödning.

Och även tee och foregreener har fått detsamma.

Magnus Brånfeldt på SKANSKA hjälper oss med att få hit jord från DALOC som vi ska lägga där stubbarna varit.

Vi får jorden utkörd på banan beroende på väderlek.

Önskar alla en trevlig allhelgona helg/
Carina

veckobrev05nov.png

Veckobrev 29 oktober

Hej

Banan har nu stängt sommargreenerna. Den som ändå vill kunna spela får lov att spela på vintergreenerna.

Även rangen har gått i vintervila.

Här står vår nye Greenkeeper, Peter Andersson och samtalar med en av våra banarbetere, David.

Peter kommer senast från Svartinge Gk, har även jobbat på Mariestad samt Falköpings GK.

Vi önskar honom välkommen till klubben.

Bättre presentation kommer längre fram.

Önskar er alla er trevlig helg/

Carina

veckobrev29okt.png

Driving Rangen

Driving Rangen stängd från och med idag 28 oktober

Drivingrange3.JPG

Tisdagsgänget/
underhållsgruppen

Vi har ett gäng kunniga och arbetsvilliga herrar som frivilligt hjälper till med att hålla banan och byggnaderna i fint skick!

I år har de jobbat hårt med att rusta upp bänkar, målat, fixat broar, trappor, dörrar mm
Deras arbete är ovärderligt för klubben, Christer Fritzson har förevigat delar av det. Klicka här för att se bildspelet

Bild46.jpg

Veckobrev 21 oktober

Hej alla!

Nu sjunger det på sista versen för spel på sommargreener.

Banan är öppen över helgen, men på måndag börjar killarna stänga igen och det blir vintergreener framöver nu istället för den som vill ut och slå.

Har inget mera direkt att rapportera, har börjat med sponsorarbete, så om någon känner någon som skulle vilja sponsra klubben säg till:) Mottages tacksamt!

Trevlig helg önskar jag er

(långhelg)
Carina

veckobrev21okt.png

Veckobrev 17 september

Hej

Här står Peter Lennartsson VD på Skeppsviken Skövde, och förbereder lite inför tävligen i helgen.

Vi hoppas på en bra helg, 78 par som ska tävla i dagarna 2, önskar dom lycka till och hoppas på bra väder.

Scramble, Greensome, singel och foursome, ledarboll på söndag, kul tävling.

Det har ju kommit en del regn, men vi får tacka vädergudarna, på Töreboda har banan klarat sig bra!

MTG golfen spelas i eftermiddag, det bev 25 tävlande.

Sista kursen nu i helgen så är du sugen på att prova, kom upp lagom till kl 10.00 för det finns platser kvar!

 

Trevlig helg och lycka till alla som spelar/
Carina

veckobrev17sept

Veckobrev 3 september

Hej

Ett kort från sponsorgolfen i fredags, här är IT Stöd:s Johan Falk som gjorde eagle hål 4. Ett fantastiskt slag på 150m från vattenhinder med lite studs höger och vänster så rullande den i:)

Som ni såg så har jackorna kommit ni som beställt, äntligen!

Nästa vecka har vi på torsdagen Old Gentlemen här, och helgen 18-19/9 Skeppsviken Le grand Final

 

Fortsatt REA i shopen under september för den som är sugen.

Finns några bagar kvar, passa på!

Önskar alla en trevlig helg//

 

Carina

veckobrev3sept.png

Veckobrev 27 augusti

Hej!

Förra utskicket hade tryckfelsnisse varit framme, tävlingen är ju naturligtsvis på helgen och datumet är ju då 18-19/9

 

Missade även att skicka med om att vår rea i shopen fortsätter, passa på att fynda!

Värdar efterlyses även för helgen 4-5/9!!

Carina

veckobrev227aug.png

Veckobrev 27 augusti

Hej

Här är Kenth på Vetit, han håller på och ser över vår bevattning, så den ska fungera. Det har ju i sommar varit tufft med bevattningen, kämpa på Kenth!

 

Medlemsundersökning 2021

Alla golfspelare i Sverige som är medlem i någon golfklubb får en gång per år en enkät med ett antal frågor gällande sin hemmaklubb. Hälften av er fick svara på enkäten i juni och resterande ska ha fått den i veckan och ska då besvaras senast den 8 september.
Enkäten har varit återkommande sedan 2019 och ger oss i styrelsen en fingervisning om vad som fungerar bra och mindre bra i vår klubb och är ett viktigt underlag till vad som ska prioriteras och eventuellt ändras inför nästa säsong.
Svarsfrekvensen i juni var den högsta någonsin för vår klubb och det är vi väldigt tacksamma för och hoppas att ni som har fått inbjudan nu tar er tid och besvarar enkäten.
Skulle du. eller någon du känner, inte ha fått någon enkät så hör gärna av er till Carina så får hon undersöka varför.

 

Med vänlig hälsning/Styrelsen

 

Lottbolaget Augustidragning:

25 st Mats Rieschel

15 st Waina Wigren

10 st Claes eigert

5st vardera:

Håkan Gustafsson, Jan Blom, Lars Eklind, Carina Gustafsson, J -E Widjemo, Birgit Abrahmson, Lena Johansson, Carin Nilsson, Dan Andersson, Eva Persson.

GRATTIS!! och lycka till

 

Nybörjar kurs:

18/8-19/9 kl 10.30-14.00

 

Trevlig helg/Carina

veckobrev127aug.png

Samarbete med Out-of-Bounds

Töreboda GK i samarbete med Out of Bounds - Återvunna golfbollar, ett slag för miljön!

I Sverige spelades enligt Svenska Golfförbundet strax över 11 500 000 golfrundor år 2020. Med tanke på hur många bollar vissa spelare slår bort under en runda så blir omfattningen av antalet bollar som samlas i dammarna och sjöar väldigt stor.

Det tar mellan 100 - 1 000 år för en golfboll att brytas ner i naturen, där kemikalierna skadar miljön under hela nedbrytningen.

Töreboda GK har inför säsongen 2021 träffat ett avtal med Out of Bounds Sweden AB som är ett av Europas ledande företag inom återvinning av golfbollar. Tanken är att Out of Bounds med hjälp av dykare två gånger under året kommer plocka bollar på vår anläggning. Bra för miljön och dessutom får vår klubb ersättning för bollar som hittas och kan återvinnas. Bollarna säljs sedan i Sverige men också i Danmark, Tyskland, Nederländerna och Österrike.

logooutofbounds.png

Veckobrev 28 maj

Hej!

För allas information: de märka stubbarna som skall fräsas bort kommer att ske när säsongen är slut.

 

Tävlingskommittén saknar medlemmar som kan hjälpa till med starter och prisutdelningar, så vill du hjälpa till med detta hör av er till mig så vidarebefordrar jag till den gruppen, förstärkning behövs!

Visst är det trevligt med en starter som hälsar oss välkomna:)

Nytt!

Har du bokat spel och inte kommer, boka av så fort du vet. Dock skall du boka av minst 1 timma innan annars kommer vi ta ut en avgift på 100:-

Gäller från 1/6

 

Första dragningen i Lotteriet avklarad!

25 Anders Malm

15 Elisabeth Persson

10 Anders Malm

5 Peter Lidenfors

5 Rolf Eriksson

5 Britt Vallgren

5 Tajra Burman

5 Lottbolaget

5 Conny Gustafsson

5 Maggie Pettersson

5 Kristina Jacobsson

5 Gabriella Ingvarsdotter

5 Sven Gunnar Juhlin

Grattis till Er alla!

Nästa nybörjarkurs är 12-13/6

Finns platser kvar

 

Trevlig helg//

nyhetsbrev28maj.png

Veckobrev 21 maj

Hej!

Hoppas ni sett att shopen har fyllts upp med nya kläder, så välkomna in och kika.

Old Lady samt Old Gentlemen kommer att dra igång sina serier f o m juni.

Så gå in och anmäl er till dessa tävlingar.

Även klubbtävlingarna drar igång nu så den 6/6 har vi vår första tävling, flaggtävling på klubben, anmäl er bums :)

En vecka kvar till första dragningen i lottbolaget. På måndag sista dag att köpa andel.

Nästa golfkurs är 12/6-13/6

kl 10.30-14.00 bägge dagarna.

Trevlig helg/
Carina

nyhetsbrev21maj.png

Veckobrev 7 maj

Hej!

2 veckor kvar att kunna köpa andel i vårt lottbolag, missa inte chansen att bli rik, och/eller stötta klubbens verksamhet.

Hör av er till kansliet.

Nästa kurs är 22-23/5 välkomna!

 

Ni som inte beställt klubbjacka än och funderar så kommer de att finnas för provning framt till 24/5.

Den är av märket Abacus, fodrad hybridjacka i andningsbart material. Jackans fram och baksida har ett vindtätt material, medan ärmarna är i ett stretchigt tyg med insida i borstad fleece.

 

Solen tittar fram idag, och vad de lovat skall värmen komma nästa vecka!

Trevlig helg/
Carina

nyhetsbrev7maj.png

Veckobrev 30 april

Hej!

Ni som beställt jackor och pikéer första omgången, de finns att hämta i kansliet nu.

På bilden poserar Arne och Julie i deras nya jackor!

Ni som inte beställt och funderar så kommer de att finnas för provning framt till 24/5.

Den är av märket Abacus, fodrad hybridjacka i andningsbart material. Jackans fram och baksida har ett vindtätt material, medan ärmarna är i ett stretchigt tyg med insida i borstad fleece.

 

Ni som är intresserade av att vara med i tisdagsgruppen och hjälpa till på banan hör av er till vår klubbchef Dan, på telefon 070 8951504

 

De medlemmar som inte vill gå in och anmäla sig i kansliet i dessa tider, kan göra det via en app som heter Min golf bokning, där kan ni ankomstrapportera er ifall ni vill, men självklart är ni välkomna in, men som alternativ om man känner för det.

Nu har ni i stort sett fyllt upp maj månad med värdar, saknar frå 13/6 nu och framåt.......

 

För övrigt önskar jag Er alla en trevlig Valborg/
Carina

nyhetsbrev30april.png

Veckobrev 23 april

Hej

Vår medlem Tommy Kjellberg är ut och tränar inför stundande runda.

Nu har vi även fyllt upp rangen med "nya" begagnade bollar med!

Värdar efterlyses!!!

Hör av er snälla:)

 

Damernas uppstart den 15/5

Grupp 1 mellan kl 10-12

Grupp 2 mellan 13-15

Gemensam lunch mellan 12-13

Max 8 personer i varje grupp, först till kvarn gäller.

Kostnad för träning och lunch 250:-

Ring 0506-12305//

 

Nästa nybörjarkurs 1-2/5

Finns platser kvar!

 

Lotteriet är det 136 köpta andelar, första dragning är 28/5 så skynda boka och köp!

Miljonerna ligger och väntar på någon, kanske är det du:)

nyhetsbrev23april.png

17 april öppnar banan!

Imorgon 17 april kl 10.00 öppnar banan!

Bokning via min golf Boka tid

Hjärtligt välkommen!

IMG_2780.JPG

Veckobrev 9 april

Hej

Nu droppar det in nyheter inför säsongen 2021, kom in och kika!

Kommer inom kort ut lite bilder på hemsidan såklart!

Sänder igen med listan på värdskapet om ni kan tänka er att hjälpa till att hålla det rent och snyggt.

Dessutom om ni inte har betalt någon städavgift och ändå kan tänka er att hjälpa till så får ni en lunch på restaurangen som tack för hjälpen:)

Lista vilket datum som behövs ser ni här!

 

I år kommer inte värdarna behöva tvätta handdukar utan bara se till att det är fräscht.

Information om värdar

 

Anmäl släkt och vänner, nästa nybörjarkurs 1-2/5

Glöm inte att delta i klubbens lotteri

Köp en en andel eller två......

Och vår nya golfrestaurang hittar du allt om med menyer osv på hemsidan, har sjäv varit och ätit där, vilket gav mersmak, jättegott:)

Önskar all en trevlig helg//

nyhetsbrev9april.png

Veckobrev 1 april

Hej

Idag är det premiär för vår restaurang, Elisabeth slår upp portarna för start av säsong 2021/välkomna

 

Damdagar är upplagda tisdag maj- juli (veckan innan golfveckan) kl 10.00-1020

Kom in och anmäl er så jag kan lägga in er med golfid.

Lotteribolaget, läs på bilaga

Kurser finns upplagda på hemsidan, första kursen start nu 10/4

Trädavverkningen läs bilaga

I år kommer inte värdarna behöva tvätta handdukar utan bara set till att det är fräscht.

Information om värdar

 

Lista med datum som ni kan skriva på er, tages tacksamt emot

Hör av er om ni finner någon dag/dagar som ni kan tänka er.

 

Nu är det snart dags att tanka kvasten och fara iväg....

Trevlig Påsk:)

nyhetsbrev1april.png

Veckobrev 26 mars

Hej alla medlemmar!

Även om det inte har känts så alla dagar i denna vecka så närmar sig våren och möjligheterna att få spela golf igen. Innan dess skall vi göra det lite mer trivsamt på klubben.

I morgon lördag 27 mars är det städdag mellan kl. 0900 – 1300. Kom gärna och hjälpt till!
Ha på dig oömma kläder - gärna något regntätt då det kan bli nederbörd.
Om du vill så ta med egen kratta. Patrick står vid klubbhuset och fördelar arbetsuppgifterna på banan. Det som behövs mest är att kratta och plocka bort smågrenar. Alla kan bidra med något!


Har du inte möjlighet att närvara i morgon, kan du anmäla dig som golfvärd och hjälpa till på klubben några timmar en helgdag i stället. Du får även då tillbaka din städpeng!
Ta med egen dryck och fika då restaurangen inte har hunnit öppna.


Passa även på att prova och beställa vår nya klubbjacka och tröja inne i shopen innan det är för sent.

Det har hänt flera spännande saker under vinterhalvåret på klubben, det största är Trädprojektet som kunde genomföras tack vare frivilliga som hjälpt till och tillräckligt med tjäle i marken.


Vi har fått en ny arrendator av restaurangen och vi har påbörjat ombyggnad av första tee.


Jag är extra glad för att klubben och Elisabeth har funnit varandra. Ni som har varit med i några år vet hur viktigt och kul det är med en driven och duktig krögare.
Alla dessa förändringar är jag säker på kommer innebära att vi kan erbjuda en ännu mer trevlig anläggning till medlemmar och besökare.

Christer Fritzson som startade upp vår Tisdagsgrupp för 10 år sedan lämnar nu över ansvaret för gruppen till vår Banchef/Greenkeeper Patrick Blomqvist. Han får även hjälp av Pro Mats Robertsson några dagar i veckan. Det innebär inte att Christer trappar ner, om nu någon trodde det.
Nu har han startat Anläggningsgruppen då våra byggnader behöver mer omtanke och kärlek.

För första gången i klubbens historia hade vi nu i mars ett digitalt årsmöte.
Ni fick ganska mycket information och ni hade möjlighet innan mötet att föreslå ledamöter till styrelse med flera Vi fick inga nya förslag till personvalen så valberedningen hade bevisligen gjort ett bra jobb och utfallet på röstningen blev ”ja” till alla valen.


En motion fanns att rösta för eller emot. I korthet gällde motionen en önskan om att klubben skulle teckna samspelsavtal med någon eller några klubbar. Totalt var det 55 medlemmar som röstade om detta varav 20 var för ett samarbetsavtal och 35 var emot.

Den nya styrelsen består av:
Tommy Gustavsson, ordf 
Eleonore Hermansson, ledamot
Bo Sundqvist, ledamot
Arne Johanzon, ledamot
Julie Klahr, ledamot
Stefan Lundvall, ledamot
Carina Mann, suppleant
Karin Kruse, suppleant

Revisorer är Ann Lindeberg och Jan-Erik Ståhl, med suppleanterna Sven Pettersson och Jonas Rosman.

I valberedningen sitter nu Leo Persson, Mikael Abrahmson och Sven-Olof Persson.


Jag vill tacka avgående styrelseledamöter Sven-Olof Persson, Karina och Christer Ohlsson som hade valt att tacka nej till omval till styrelsen, ni har gjort så mycket bra för klubben med ert engagemang!

När det gäller ideellt arbetande medlemmar så brukar jag helst inte tacka namngivna personer med risken för att glömma någon! Men jag måste verkligen tacka Dan Andersson, Håkan Gustafsson, Christer Fritzson och Göran Olsson som har hållit i gång nästan hela vintern med olika projekt - ni är helt fantastiska! Sen vet jag att det finns flera som har ställt upp för klubben men dessa fyra medlemmar har varit helt enastående och utan deras engagemang så hade vi inte lyckats så bra med alla projekten!

Tack för förtroendet att vara er ordförande ett år till! Jag ser verkligen fram emot en ny säsong tillsammans med klubbens duktiga styrelse. Vi ska fortsätta utveckla klubben i positiv anda!

Avslutningsvis önskar jag att alla håller sig undan från Coronapandemin - vi vill ju alla vara friska inför golfstarten!

Gå in på hemsidan och läs om vårens nybörjarkurser!

Natten till söndag får du flytta fram klockan då det blir sommartid – golfsäsong!

Tommy Gustavsson, Ordförande

veckobrev_26mars.png

Extra veckobrev

Hej

En påminnelse om ni är intresserade av klubbjackor så hör av er innan jag beställer!

Anpassning av resurser

Även om många saker blev bättre för golfen än vad vi trodde när det för ett år sedan började komma restriktioner med anledning av Coronaviruset, så har var det några delar av vår verksamhet som påverkades negativt.

Träningsverksamheten och inkomster från lektioner var det som drabbades mest, och antal besökare från skolor, föreningar och företag var lätträknade. Vår Pro Mats Robertsson har tagit ett bra initiativ och i samråd med honom har vi kommit överens om att han kommer att stötta Greenkeepern Patrick och hans gäng på banan med särskilda ansvarsområden på måndagar, tisdagar och fram till lunch på fredagar.

På helgerna är det tränarrollen och reception som gäller. Mats är väldigt uppskattad som Pro och lyckats få den mest ovane att få iväg bollen någorlunda. Jag hoppas att behovet av en tränare även på vardagar ska öka igen inom en snar framtid och att vi får flera gruppträningar med både vana och icke vana golfare.

Vår förhoppning är att få minst lika många deltagare på nybörjarkurserna som efter rekordåret 2020!

Till er som har funderat på att köra golf med ett gäng nu på vårkanten, hör med Mats så ordnar han en Corona-säker aktivitet antingen vardag eller helg. Nytt för i år är också att restaurangen kan erbjuda sena måltider. Det är ju ett trevligt sätt att avsluta en aktivitet med! Hoppas vi ses snart på banan!

Tommy Gustavsson, Ordf

veckobrev_25mars.png

Vintergreener

OBS! 

Ni som vill spela vintergreener, tänk på att banan är skör just nu, använd gärna matta om ni har i så fall. Tänk även på att om man går på frost blir det märken kvar länge!!

 

Absolut inte inspel eller gå på ordinarie sommargreener. Upptäcks detta blir det helstängt.

vb2711.png

Nyhetsbrev 12 mars

Vår nya krögare på Töreboda Golfrestaurang!

 

Mitt namn är Elisabeth Hamilton och jag är uppvuxen i Moholm, närmare bestämt på Moholms Herrgård där mina föräldrar har drivit festvåning sen 2000. Det är därifrån jag har fått mitt brinnande intresse för service och god mat. Mina gymnasieår spenderade jag uppe i Åre på Hotell& Restaurangskolan. Det var en ljuvlig miljö för en fartfylld tjej som mig att vistas i, det var en härlig blandning mellan skidåkning på vackra Åreskutan och mycket matlagning i skolan. Efter studenten tog jag mitt pick och pack till Australien, där stannade jag i ett år. Jag jobbade på en paradisö som roligt nog heter ”Hamilton Island” uppe vid stora barriärrevet. Det var minst sagt en underbar tid. Efter hemkomsten ville jag ut på nya äventyr så jag och min storasyster flyttade till fartfyllda London. Där arbetade jag i ett år på en hipp restaurang som heter Sketch.

Efter London bar det iväg till Dubai. Där spenderade jag sex år och arbetade som flygvärdinna på Emirates Airlines. Det var en fantastiskt rolig och händelserik tid. Ett riktigt äventyr minst sagt. Jag flög över hela världen till nya destinationer varje vecka. Ingen månad såg likadan ut, ena dagen var jag i New York och andra dagen i Kapstaden. Det jag älskade allra mest var att jobba med mina kollegor som kom från hela världen, alla roliga och knasiga passagerare och såklart att få se så mycket utav världen.

Sedan kom Corona viruset och efter sex år i Dubai kändes det väldigt lägligt att bege mig hemåt. Jag flyttade hem förra våren och har nu under hösten studerat uppe i Stockholm en utbildning inom Projektledning-hållbara möten och event. Nu har mina vägar lett mig tillbaka till hemtrakterna vilket känns helt fantastiskt roligt!

Jag ser verkligen framemot att driva golfrestaurangen under säsongen och min vision är att ni och alla golfklubbens gäster ska känna sig varmt välkomna in på en god bit mat eller en fika inne hos mig, och kiosken kommer givetvis alltid att vara fylld av läckerheter. Vi ses!

veckobrev_12mars.png

Städdag 27/3 (13/3 avbokad pga vädret)

Hej

Nu är det dags att börja städa upp på banan inför kommande säsong.

Boka in 27/3 Kl 09.00-13.00

Medtag gärna egna krattor om ni har

Hoppas det blir många som kommer för att göra vår bana fin till öppning//

städdag.jpg

Inför Årsmötet 2021

Då vi fortfarande styrs av den pågående pandemin, får vi hålla årets stämma digitalt på så sätt att den 12 mars kommer en länk till en web-sida att skickas ut via mail. Man går in via den länken och lämnar sin röst under respektive punkt. Den 22 mars kl 08:00 avslutas röstningen, varefter vi sammanställer och redovisar till alla i vecka 12.

 

Valberedningens förslag skickas i det här skedet, för att det ska finnas möjlighet för medlemmarna att föreslå andra kandidater om man så önskar. I så fall måste Carina få förslag på namn senast den 10 mars. Personen/-r som föreslås måste vara medlem, och vi förutsätter också att det är avstämt så att personen är införstådd med att åta sig uppdraget om hen blir vald. I synnerhet behöver vi förslag på en person till valberedningen.

 

Eventuella frågor rörande materialet kan ställas enligt följande:

 

Siffermaterialet: Arne Johanzon, arne@tgb-sidan.se, tel: 070 - 670 57 19

Övrigt material: Tommy Gustafsson, tommy.toreboda@gmail.com, 076 - 761 61 40

Årsmöteshandlingar finns på medlemssidan

 

 

Med förhoppning om att vi framöver kan ha våra medlemsmöten fysiskt //  Styrelsen

veckobrev26feb.jpg

Veckobrev 26 februari

Borttagning av grenar mm

Kenth Widman och Weine Nilsson lastar grenar och småkvistar som finns, efter att träden tagits ned, det blir en hel del kan man säga.

För tillfället har vi stängt hela banan för spel, även vintergreenerna nu. Banan är så pass blöt, så går man och framför allt slår man, så går det inte att läka de märken som blir. Tjälen håller på att släppa.

Patrick (greenkeeper)återkommer om när han tycker det går att kunna ut och spela på banan.

veckobrev2_26feb.png

LONA-projektet

Vi på Töreboda GK är stolta över våra vackra miljö intill Månsarudssjön. Arbetet med att hålla anläggningen vacker och naturskön gynnar inte bara besökarna utan även flertalet växter och djur. På vår golfanläggning finns värdefulla insektsmiljöer med blommande ruffar och solbelysta sandmiljöer. För att förstärka detta kommer vi under 2021 att gallra i skogen för att skapa mer solinstrålning till fältskiktet av främst ljung och blåbär men även avverka gran för att göra plats för blommande och bärande buskar som skapar mat åt fjärilar, humlor och bin.

DSC_6296.JPG

Banan är helt avstängd

Inget spel på banan, ej heller vintergreener.

Var vänlig - respektera detta då gräset är mycket känsligt just nu.

restaurang.jpg

Veckobrev 8 februari

Positiv Feed-Back efter avslutad skogavverkning på banan

Nu när skördaren Ponsee har åkt hem och avverkningen är avslutad är det mycket glädjande att få en uppfattning om resultatet av en sedan tidigare mycket uppskattad profil inom Töreboda Golfklubb Leif Wedberg som har en mångårig och välrenommerad kompetens både inom skogen & golfen.

För Er som inte vet var Leif verksam inom klubben mellan 1990-2010 med b l a styrelseuppdrag men framför allt känd som bangruppens ordförande under merparten av tiden. Givetvis var han också en hängiven golfspelare ända fram tills ryggproblem satte stopp.

Yrkesbakgrunden ligger inom skogen på Södra Skogsägarna, numer pensionerad men fuskar fortfarande som uppskattad konsult till några större privata skogsägare.

Leif hade förberett sig väl innan vår rundtur som vi vet att han alltid gör och vi fick mycket matnyttigt med oss redan innan vi startade vår rundtur om vad Leif rent generellt anser främjar skötseln av en golfbana. Han började med att skog är skog och gräs är gräs och de gifter sig inte med varandra. Några andra exempel följer nedan:

 • Hur påverkar träd teer, greener och övriga spelytor. Jo träd skuggar, under vår och höst står solen lägre och är uppe kortare tid vilket resulterar i daggiga ytor och ger sämre fotosyntes och ökad risk för svampangrepp. Fuktiga ytor där mossa trivs = sämre bollrull på greenerna !

 • Rötter växer in i teer, greener och övriga spelytor med detta konkurrerar de om näring och vattentillgången för gräsets tillväxt.

 • Barr & Lövträd i närheten av spelytor skapar skugga och hindrar sol, luft och vind att komma åt för att torka upp spelytorna. Tallbarr innehåller terpentin vilket gräset inte mår bra av. Träden leder också till att det går åt tid för att blåsa löv & barr.

 • Spara pengar med mindre träd i och kring spelytor, då slipper man stödsådd och man får friskare gräs om man slipper skogen. Slipper också bekämpning av svampskador som är dyrt och tar tid, behövs heller ingen daggning och blåsning av barr & löv. Ett annat stort plus är att vi får ett ökat inslag av blommor och andra småväxter.

 • Var rädd om karaktärsträd som står lämpligt till = stora ekar, stora tallar och bärande pollinerande träd.

 • Viktigt att gallra hårt i ytterområdena för att öka luftcirkulationen.

 

 

Faktacitat från Leif:

 • Tall & Gran är vintergröna = Skugga

 • Träd har minst lika stor rotmassa som grenomfång

 • Granen har ett väldigt ytligt rotsystem och passar inte i och i kring spelytor.

 • Håll utsikten mot sjön öppen !

 • Plantera och gynna träd som finns och är ett naturligt inslag i omgivande miljöer.

 • Spara träd som referenspunkter ute på banan, ex tallarna bakom 7:ans green.

 • Inga träd ska nå greenområden vid fällning.

 

Leifs tips på träd att plantera: Vårtbjörk, Fågelbär, Lönn, Rönn och Ek.

Råd från Leif: Upprätta en skötselplan för avverkning och trädval.

Som avslutning säger Leif Wedberg att det var kul att få komma och se arbetet som lagts ner och att klubben med utförda åtgärder nu har betydligt bättre förutsättningar att skapa fina spelytor på banan.

Ett stort tack till Leif för en lärorik rundtur och många bra råd hur vi nu kan gå vidare, sedan hoppas vi att få återse Leif som medlem i klubben !

Håkan, Dan & Göran

veckobrev8feb.png

Veckobrev 28 januari

Hej!

Denna veckan startades det med gallringen och nedtagningen av angripna träd (barkborrar) på vår bana.

Stora rötter som växer in i banan samt skuggar våra greener och tees.

Återplantering när vädret tillåter med hägg och andra träd blir det.

Detta hoppas vi kommer bli ett lyft för banans layout.

Det har även färdigställts en ny väg mellan hål 5 och hål 6.

Så det händer en del i Månsarud.

 

Trevlig helg (lite tidigt)

Carina

veckobrev28jan.png

Veckobrev 15 januari

Hej och god fortsättning på 2021 önskar jag Er alla!

 

Nu är jag åter på plats efter jul och nyårsledighet. Vintern har tagit ett grepp om oss nu, Månsarud har fått en vacker vinterskrud. Dröjer nog ett tag nu innan vi kan tvätta klubbor här:)

Arbetet har stannat upp med grävning på hål 1, där häck skall planteras för bl a säkerhet, som ni kanske förstår, men de har kommit långt ändå.

Jag vore tacksam om ni som tänkt använda friskvårdsbidrag för golfen, bl a de som har autogiro höra av er så jag vet vad som skall dras varje månad f o m januari nu.

OBS! i dag är det tulpanens dag, glöm inte det:)

 

Var rädda om er alla och håll er friska i väntan på vaccin så ses vi framöver

Carina

veckobrev15jan.png

Veckobrev 18 december

En vinterbild passar väl bra nu i jultider!

 

Lottdragningen för december:

25 st Karin Höglund

15 st Margareta Samuelsson

10 st Carl Gustaf Eliasson

5 st har Gunn Marie Sandgren,Erik Larsson, Karin Tenning, Arne Johanzon, Sven Gunnar Juhlin, Lars Hallin, Anette Wendel, Malin Kalrsson, Krisitn Wendel samt Jan Erik Ståhl.

Grattis till Er!!

 

Idag är sista dagen som jag finns på plats för i år.

Tillbaka på plats den 11/1

Tack för året som gått mycket golf har det blivit i år, vilket varit oerhört tacksamt att vi kunnat spela i dessa tider.

Hoppas nästa år att vi får vaccin så livet kan börja bli mera normalt för oss alla.

Va rädda om varandra, och håll ut, det blir bättre:)

Önskar alla God Jul och Gott Nytt År, från Carina, Mats, Patrick, Pelle och Styrelsen!

nyhetsbrev 18 dec.jpg

Presentkort

Presentkortet kan användas till exempelvis på greenfee, i golfshopen, på en god lunch eller två i restaurangen eller kanske till att slå bort lite bollar på Driving Rangen?

Beställ här så skickar vi hem presentkortet till dig

swish

Veckobrev 4 december

Hej

Nu har klubben köpt in en ny maskin tillsammans med 3 andra klubbar.

Det är en VGR Top changer en sandinjektor

Den luftar och sprutar i sand i hålen i samma moment, med hjälp av vatten. Detta är bra för att få fastheten i våra jordutbyggda greener.

Klicka på länken

https://youtu.be/EdBPL9l-qzo

 

Idag har vi haft möte om marknadsföring av vår bana, har startat upp ett instagramkonto, följ oss gärna

www.instagram.com/torebodagolfklubb

 

Önskar alla en trevlig 2:a advent/

Carina

nb412.png

Höstmöte

Dags för höstmöte, i år blir det ett webb baserat sådant. Alla som har en epost får idag 3/11 ett mail som vi vill att ni ska svara på ang medlemsavgifter. Ni som inte fått det hör av er till Carina så får vi lösa det på annat vis.

Svar senast den 15/11

mvh/Styrelsen

klubbmarke.jpg

Upphittat

Någon som tappat ett fint armband på banan, finns hos Carina mot beskrivning//

IMG_2785.jpg

Veckobrev 27 november

Hej

En vacker vy idag, -6 grader på morgonen idag, blir nog en fin dag!

"Tryckfelsnisse" (carina) har skrivit fel på avgifter som ni kommer att få i nästa vecka.

Det står att att som senior räknas den som under 2010 fyller 22 år eller mer, skall ju såklart vara under år 2021.

Ber om ursäkt för detta!

Som ni förstår sitter jag med utskicket till alla er medlemmar nu, det är en del kuvert, hoppas alla blir glada av att få ett brev från mig:)

Patrick och Pelle håller på med vinterjobb på banan. Det finns ju en hel del att göra när man stänger igen och ned.

November dragning i lotteriet!

25 st Carin Nilsson

15 st Lottbolaget

10st Kristina Jacobsson

5 st fick:

Maggie Pettersson, Håkan Gustavsson, Sven Inge Johansson, Sven Olof Persson, Claes Eigert, Tommy Gustavsson, Dan Andersson, Karin Tenning, Bo Sundkvist och Sven Gunnar Juhlin!