Golfnyttan

Svenska Golfförbundet har startat ett projekt de kallar "Golfnyttan"
Golfen vill bli en starkare spelare i samhället. Därför fokuserar SGF på tre områden med extra potential: turism och ekonomi, hälsa och friskvård, samt natur och miljö. Golfanläggningar har mycket att erbjuda och varje klubb har möjlighet att göra den till en intressant plats för fler än de som spelar golf.

Av tradition har golfare klarat sig själva. Golfbanan är inte samma naturliga samlingsplats som fotbollsplanen eller hockeyrinken och jämfört med andra stora idrotter får golfen få och små offentliga stöd. Och eftersom vi sällan begärt hjälp av andra har vi heller inte behövt berätta vad golfen kan bidra med. Det har skapat ett glapp mellan oss som spelar golf och de som inte gör det.

De som inte golfar vet för lite om vad som sker på golfbanan och vad golfen kan erbjuda. De vet för lite om hur stor roll golfen spelar för samhällsekonomin, för miljön och för människors hälsa och livskvalitet.

För golfen spelar roll. Från Bedinge GK i söder till Björklidens GK i norr har golfen stor betydelse i lokalsamhället. För föreningslivet. För näringslivet. För social samvaro, folkhälsa och utvecklingen av närmiljön. Och för skatteintäkterna.

Nu är det dags att berätta om det för fler. Vi ska berätta för dem som redan spelar golf och för dem som inte gör det. För journalister, politiker och föreningar. Grannar. Vänner. Och alla andra som ännu inte vet tillräckligt om oss och vår sport.

Med projektet Golfnyttan ska vi berätta vad vi gör, vad vi kan och vad vi har möjlighet att ge till andra. Då skapar vi nya möjligheter också för oss själva. Nya samarbeten möjliggör nya intäkter och lägre kostnader. Och det är bara vi som vet som kan berätta. Ingen kommer göra det åt oss.

För 125 år sedan anlades den första svenska golfbanan. Tack vare många människors hårda arbete och kärlek till sporten har golfen sedan dess gjort en imponerande resa i Sverige. Var för sig och tillsammans ska vi skapa förutsättningar för landets golfklubbar att utvecklas!

Vill du vara med och jobba med Golfnyttan i Töreboda Kommun?

Hör av dig till Annika Lindvall akinawa@yahoo.com